ada lebih tepung sagu sikit lepas tu campur dengan tepung beras sikit, letak kaler sikit + garam = jadilah peria celup tepung. okay jugaklah....tak berapa nak sedap sangatlah kak erin oooi.
anak-anak memanglah tak akan makan punya.... ( hantaq pi dok Palestin baru depa tau )
bila lah nak habih merapu ni kak erin ooi! masak hari-hari main hentam saja! time buat kek saja akak tak hentam resepi....
4 comments:
saya tak reti nak masak peria... pahitnya tak hilang. mcmana nak buat ye...
ayah saya cukup suka mkn sayur peria ni...
kalau ikut cara k. erin, lepas habis potong semua peria....ambil sikit garam dan gaulkan dengan peria yg dah dipotong tu..biarkan sekejap kemudian bilas ngan air sikit. lepas tu boleh masak macam biasa.
resepi baru ni kak, hehhh.sini peria bnyk..leh try
wan suka peria?
Post a Comment