Thursday, March 19, 2009

PERIA A'LA TEMPURA

ada lebih tepung sagu sikit lepas tu campur dengan tepung beras sikit, letak kaler sikit + garam = jadilah peria celup tepung. okay jugaklah....tak berapa nak sedap sangatlah kak erin oooi.
anak-anak memanglah tak akan makan punya.... ( hantaq pi dok Palestin baru depa tau )
bila lah nak habih merapu ni kak erin ooi! masak hari-hari main hentam saja! time buat kek saja akak tak hentam resepi....

4 comments:

Suzi said...

saya tak reti nak masak peria... pahitnya tak hilang. mcmana nak buat ye...
ayah saya cukup suka mkn sayur peria ni...

akakerin said...

kalau ikut cara k. erin, lepas habis potong semua peria....ambil sikit garam dan gaulkan dengan peria yg dah dipotong tu..biarkan sekejap kemudian bilas ngan air sikit. lepas tu boleh masak macam biasa.

cikwan said...

resepi baru ni kak, hehhh.sini peria bnyk..leh try

akakerin said...

wan suka peria?